Tuesday, February 16, 2010

Ceritera

Feb 16, 2010 masih cuti. Walaupun cuti, sebagai merangkap warden juga, bagaikan istilah cuti tiada dalam kamus. So pukul 5.20 pagi, bunyikan loceng pagi. Mudah-mudahan student boleh bangkit awal untuk Kelas Qur’an seawal 6.00 pagi. Selebihnya diserahkan kepada pengawas dan senior untuk awasi student.

Plan hari ni nak ke CC. So selepas breakfast kul 8.30 pagi (pagi ni makan mee-hun goring), pergi spot check asrama jap. Beri markah apa yang patut. Plan nak pamer markah kat board asrama biar depa tengok markah depa camna. Tengok la hukuman apa nak beri petang ni.

Tak berkesempatan rampas pakaian dan barangan peribadi kat bilik mandi dan toilet sebab student semua dah masuk kelas. Kalu ada student, boleh la tolong kutipkan mana yang perlu. Kalu nak semula barang-barang berkenaan, kena tuntut dengan cikgu la alamatnya. Hoho…kena denda. Kat sini secara prinsipnya guna hukuman takzir.

            Then jumpa Pok Heng jap....discuss tentang kes kebakaran di kelas tahun 2 masa cuti raya cina lepas. Camna la kes camtu boleh berlaku? Aduh. Student tuduh orang luar yang buat hal. Pok Heng pulak beri rasional yang student yang buat hal. Emh...nampaknya kena tengok betul2 kes ni. Fening fening...nanti la tengok. Yang buat ni kalu student memang nak kena buang skul la agaknya

Lepas hantar report spot check ke pejabat, kebetulan jumpa pengetua sekolah. Jarang beliau ada di sekolah sebab sibuk dengan urusan luar. Sempat beliau menanyakan ‘lama ke akan stay di sini?’. I think I gave my concrete answer to him.

After that, saya pun keluar sekolah mencari CC yang terdekat....

No comments: